03:15 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66

Infertilitatea la femei: Un medic explică cauzele sterilității

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Stresul și vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile aleg să devină mame, sunt principalele cauze ale infertilității în rândul moldovencelor.

Infertilitatea la femei: Un medic explică cauzele sterilității

Multe femei din țara noastră nu reușesc să rămână însărcinate, deși sunt sănătoase din punct de vedere fizic, iar cuplul din care fac parte întrunește toate condiţiile pentru conceperea unui copil. Medicii au o explicație pentru acest fenomen.

Potrivit doctorului habilitat în medicină Valentin Friptu, astăzi, multe femei din țara noastră nu pot rămâne însărcinate din cauza presiunii psihosociale la care sunt expuse.

"La femei s-a modificat structura fertilității. Femeile sunt emotive, femeile sunt stresate, femeile sunt nervoase și suprasolicitate și la serviciu și acasă. Și mai fiind pusă sub presiunea că trebuie să facă copii, ajunge să facă sterilitate psiho-emoțională", a explicat Valentin Friptu.

Medicii atrag atenția că pe lângă factorii psiho-emoționali mai sunt și un șir de factori de ordin medical care afectează direct fertilitatea unei femei, printre care și tulburările ovulaționale, problemele legate de reglarea hormonilor de reproducere, etc. Cert este că femeile care vor să rămână însărcinate trebuie să ducă un mod sănătos de viață. Să reducă stresul, să evite alcoolul, să renunțe la fumat și să mențină o greutate optimă înălțimii și vârstei.

De precizat este că aproximativ 20 la sută dintre familiile din țară noastră, unde soții au vârsta reproductivă, suferă de infertilitate. Republica Moldova se află în topul statelor din spațiul post-sovietic cu cea mai mare rată de infertilitate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Fenomen alarmant: Una din două căsătorii din Moldova se termină prin divorț
Tagurile:
sarcină, copil, femei, infertilitate

Știrile Zilei