22:58 19 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65

Târg apicol în centrul Capitalei: Iată ce produse vă așteaptă

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
10410

În centrul Capitalei se desfășoară un târg „dulce”, unde sunt expuse produse apicole oferite cu mult drag de apicultorii moldoveni. Detalii am aflat de la Constantin Cojocaru, unul dintre organizatorii evenimentului.

Târg apicol în centrul Capitalei: Iată ce produse vă așteaptă

Din data de 3 iunie, apicultorii își vor expune cele mai dulci, dar și sănătoase produse apicole. Timp de câteva zile, în scuarul Catedralei din Chișinău se va desfășura un târgul apicol la care vor fi prezenți zeci de apicultori din Republica Moldova. Aceștia vor scoate la vânzare miere de toate tipurile, polen, propolis și chiar bucăți de faguri.

Cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să guste mierea și să cumpere produsele care le sunt pe plac, chiar de la producători.

"Consumatorii vor putea procura diverse tipuri de miere, păstura – produs recomandat îndeosebi bărbaților; tinctura de propolis, care este un antibiotic natural ce ucide toți microbii din organism, lăptișor de matcă – ucide celulele canceroase, tinctură de albini moarte – recomandată celor care au probleme de tensiune, previne impotența și multe alte produse benefice pentru sănătate", a declarat într-un interviu pentru Sputnik apicultorul Constantin Cojocaru.

În pofida faptului că acest an a fost cel mai complicat pentru toți apicultorii, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, prețurile sunt avantajoase, susține apicultorul. Cu toate acestea, unele majorări ar putea fi aplicate pentru mierea de salcâm, care practic a lipsit în acest an.

"50-60 procente din familiile de albini au murit. A fost o iarnă foarte grea. Miere de salcâm posibil să nu avem nici la anul. Evident că în aceste condiții s-ar putea majora și prețul", a precizat apicultorul.

Constantin Cojocaru a dat asigurări că evenimentul este organizat cu respectarea tuturor normelor de protecție anticovid.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini
Tagurile:
miere, târg

Știrile Zilei