01:57 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65

Serviciul 112 în luna mai: Numărul de apeluri privind suspecții la COVID-19

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
61 0 0

Care a fost caracterul apelurilor în luna mai la Serviciul de Urgență 112? Detalii am aflat de la specialistul în relații publice Ana Carpovici.

Serviciul 112 în luna mai: Numărul de apeluri privind suspecții la COVID-19

În luna mai operatorii de la 112 au avut un regim de lucru solicitant. Având în vedere faptul că au fost scoase mai multe restricții antiepidemice, spectrul de apeluri la numărul unic de urgență a fost variat. Apelanții au semnalat în jur de 700 cazuri de nerespectare a măsurilor stabilite de către autorități.

Cu toate acestea, ca și în lunile anterioare, cei mai mulți cetățeni au solicitat ajutorul serviciului de ambulanță. Cât privește cazurile de suspecție la COVID-19, acestea înregistrează o descreștere semnificativă.

"Peste 70 procente din apeluri au vizat cazurile medicale. Operatorii au preluat aproximativ 64 de mii de apeluri. Am înregistrat circa 5 mii de apeluri cu privire la afecțiunile respiratorii sau suspecții privind infectarea cu COVID-19. Au prevalat cazurile de tensiune arterială, dureri abdominale sau de spate", a declarat pentru Sputnik Moldova Ana Carpovici.

Potrivit specialistului, în luna mai, pe locul doi s-au clasat apelurile în care era solicitat ajutorul Poliției – aproape 30 procente, iar pe al treilea cele care în care se cerea intervenția salvatorilor – 2,5 la sută.

"Aproximativ 10 la sută din apelurile rederecțioante către Poliție au vizat situațiile de conflict. De intervenția pompierilor a fost necesar la stingerea incendiilor, deblocarea ușilor și ferestrelor", a precizat interlocutoarea.

Ana Caprovici a îndemnat oamenii să apeleze la Serviciul 112 doar în cazuri de urgență, să colaboreze cu operatorii și să răspundă sincer la toate întrebările.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Aproape 6 mii de apeluri la salvare în doar trei zile: Ce s-a întâmplat
Tagurile:
apeluri, COVID-19, 112

Știrile Zilei