14:18 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65

Ion Pruteanu, despre cei 19 ani de activitate a CNA

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
252 0 0

Centrul Național Anticorupție a împlinit 19 ani de activitate. Despre performanțele acestei instituții importante și măsurile aplicate în vederea combaterii unui flagel rușinos din țara noastră am aflat de la șeful Direcției Educație Anticorupție, Ion Pruteanu.

Ion Pruteanu, despre cei 19 ani de activitate a CNA

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Ion Pruteanu a remarcat că, în 19 ani de activitate, instituția pe care o reprezintă a dat dovadă de profesionalism, datorită unui nucleu impunător de specialiști cu o experiență vastă în diverse domenii.

De fapt, 19 ani înseamnă o perioadă de bilanț și demonstrează maturitatea acestei instituții, susține Ion Pruteanu.

"Inițial, această instituție a purtat denumirea de Centrul de Combatere a Crimelor Economice și Corupției, având 10 subdiviziuni teritoriale.  A fost unica instituție cu cei mai buni profesioniști în domeniu. O asemenea instituție cu competențe extinse și instrumentar de investigații nu a avut țara noastră", a precizat interlocutorul.

Pe parcursul anilor, CNA a venit cu măsuri inedite, de la care s-au inspirat și alte instituții. Printre acestea se numără și aplicarea poligrafului – o premieră pentru din Republica Moldova.

De menționat că în prezent în cadrul instituției activează peste 350 de angajați. Cu ocazia împlinirii a 19 ani de la fondarea Centrului Naţional Anticorupţie, mai mulți ofițeri au primit diplome parlamentare, guvernamentale, distincții şi mulţumiri din partea autorităților.

Centrul Naţional Anticorupţie își sărbătoreşte ziua profesională, în fiecare an, la data de 6 iunie, fiind succesorul de drept al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, instituţie fondată în anul 2002.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cei doi ofițeri ai INI, reținuți de CNA pentru corupție, în fața instanței
Tagurile:
ofițer CNA, CNA

Știrile Zilei