15:51 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Podcasturi
Sa primesc un link scurt
535 0 0

Universitatea "Constantin Stere" pregătește specialiști în diverse domenii și oferă posibilitatea de a studia la două facultăți concomitent și de a face practica peste hotare. Instituția dispune de săli de studii moderne, laboratoare, bibliotecă, cantină și cămine.

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Potrivit rectorului Universității de Studii Politice și Economice Europene "Constantin Stere", profesorul universitar Gheorghe Avornic, instituția de învățământ superior activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite Transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi aranjarea absolvenţilor în câmpul muncii.

"Grație colaborărilor cu mai multe companii, studenții noștri pot combina cu ușurință teoria și practica. Chiar din primul an de studii, tinerii activează în domeniile pe care le studiază. Ulterior, după absolvire, studenții noștri își găsesc cu ușurință un loc de muncă după specialitate. Am demonstrat că tinerii au șanse și posibilități foarte bune în Republica Moldova", a declarat pentru Sputnik Moldova rectorul USPEE.

Astfel, cei care doresc să devină specialiști în domeniile: Drept, Relații Internaționale, Economie, Jurnalism și Procese mediatice, Comunicare și Relații Publice, Asistență Socială pot alege și din programele de studii oferite de Universitatea "Constantin Stere".

Studiile pot fi realizate atât în română, cât și în limbile străine, iar studenții sunt motivați cu burse de merit și pot învață gratuit la cea de-a doua facultate. După studiile de licență, tinerii au posibilitatea să aplice la masterat, iar ulterior la doctorat.

În acest sens, avem multe programe și peste hotarele țării. Mulți studenți pleacă la studii prin intermediul programului Erasmus+. Avem colaborări cu univeristățile din Federația Rusă, România, Spania ș.a., a subliniat profesorul unviersitare.

De asemenea, Gheorghe Avornic încearcă să atraga la studii și studenți internaționali, iar pentru studenții străini, profesorii predau materia în limba engleză. În prezent, la USPEE învață tineri din India, Vietnam, Coreea de Sud, America ș.a.

În total, la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere” sunt 1500 de studenți care învață la zi și frecvență redusă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ungaria și Moldova ar putea crea o universitate comună: Unde vor fi recunoscute diplomele
Tagurile:
universitate, studenți străini, studenți, USPEE

Știrile Zilei