16:22 04 August 2020
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.67
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60

Tudor Deliu critică dur concursul pentru ocuparea funcției de director al CNA

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
79 0 0

Acuzații dure la adresa organizatorilor concursului pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție

Deliu: Concursul pentru ocuparea funcției de director al CNA - o mascaradă

Liberal-democratul Tudor Deliu spune că regulamentul cu privire la acest concurs este „rușinor și lamentabil", iar competiția — „o mascaradă ieftină".

Și asta deoarece, potrivit lui Deliu, singura probă pe care candidații trebuie să o treacă este interviul ce urmează să aibă loc pe 12 decembrie.

„Ceea ce este deranjant și chiar periculor este faptul că procedura de numire a candidatului la funcția de director al CNA a fost diminuată la maxim. S-a refuzat organizarea probei scrise, acesta fiind un criteriu important. O altă problemă a fost refuzul de ai invita în calitate de observatori pe reprezentanții societății civile sau ai mediului academic, fapt ce este stipulat în Legea cu privire la CNA. Trei — regulamentul cu privire la concursul cu privire la selectarea candidatului la funcția de director al CNA este rușinor și lamentabil", a declarat Tudor Deliu.

În semn de protest față de modul în care este organizat acest concurs, Tudor Deliu, membru al Comisiei juridice numiri și imunități, spune că nu va participa la proba interviului, care se va desfășura pe 12 decembrie.

Amintim că CNA a rămas fără director după ce, pe 25 octombrie, a expirat mandatul fostului șef Viorel Chetraru.

Pe 19 octombrie a fost anunțat concursul pentru această funcție. În total, șase pretendenți la această funcție și-au depus dosarele. Pe 4 decembrie, patru din cele șase dosare au fost admise pentru proba interviului de către Comisia Juridică, Numiri și Imunități. Președintele Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Raisa Apolschi, nu a comentat acuzațiile aduse de Tudor Deliu.

 

 

 

Tematic

Ofițerii CNA au descins la una din primăriile municipiului Chișinău
Doi candidați, excluși din cursa pentru fotoliul de director al CNA
Pe cine au prins în flagrant delict cu mita în mână ofițerii CNA
Pentru fotoliul de director al CNA vor concura șase candidați
Ofițerii CNA au mers la doi polițiști să le dea mită. Ce au făcut oamenii legii
Iată cine sunt candidații care vor să ocupe funcția de director al CNA
Tagurile:
director CNA, funcție, protest, Concurs, Raisa Apolschi, Viorel Chetraru, Tudor Deliu


Știrile Zilei