03:26 05 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67

Este oficial! Când vor fi achitate compensațiile la căldură

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
125 0 0

Șeful Direcției relații cu publicul din cadrul Primăriei Chişinău, Vădim Brânzaniuc, spune că beneficiarii de compensații la căldură își vor primi ajutorul promis în scurt timp

Este oficial! Când vor fi achitate compensațiile pentru căldură

Compensațiile la căldură vor fi reflectate în facturile pentru luna ianuarie. Declarația a fost făcută pentru Sputnik Moldova de către șeful Direcției relații cu publicul din cadrul Primăriei Chişinău, Vădim Brânzaniuc.

Potrivit lui Brânzaniuc, vor fi achitate și restanțele pentru lunile noiembrie și decembrie, așa că beneficiarii de compensații nu trebuie să-și facă griji.

„Deja pentru luna ianuarie, în factura la energie va fi indicată compensația respectivă. Pentru persoanele care beneficiază de compensație, dar au primit facturile fără ca această compensație să fie indicată, va fi făcut recalcul și vor primi factura reieșind din compensația care trebuiau să o primească", a declarat Vădim Brânzaniuc pentru Sputnik Moldova.

Brânzaniuc precizează că, până în prezent, dosarele a aproximativ 20 de mii de familii din Capitală au fost procesate. Restul, își vor primi compensațiile la căldură în facturile pentru luna februarie.

Menționăm că valoarea compensaţiilor este de 40% din factura lunară pentru locuinţele conectate la sistemul centralizat şi de 500 de lei pentru cele care au cazane autonome. Anul acesta, aproximativ 28 de familii din Capitală au solicitat compensații la căldură.

Tematic

În Chișinău a demarat sezonul de încălzire. Cine beneficiază deja de căldură
Unii chișinăuieni vor primi gratuit căldură și apă caldă
Ultiuma oră: blocurile din Capitală vor fi reconectate la căldură
Tagurile:
ianuarie, compensație, beneficiari, facturi, municipalitate, Locuitorii capitalei, căldură, Chisinau


Știrile Zilei