11:58 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Igor Stavinschi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Important pentru cei care fac achiziții din banii primiți de peste hotare!

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
45020

Banii primiți de peste hotare, de la rude sau prieteni, ne pot crea probleme. Șeful adjunct al Direcției Generale Metodologia Impozitelor și Taxelor din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Igor Stavinschi, a explicat în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova ce trebuie să facem pentru a nu ajunge sub lupa instituției.

„Este procedura de declarare a banilor introduși pe teritoriul țării. Dacă vorbim de cuantumul care este obligatoriu de declarat este de la 10 mii de euro în sus. Sunt persoane fizice care, deși nu au atins acest cuantum de 10 mii de euro, ei declară acești bani la Serviciul Vamal, la intrarea în țară. Altă întrebare este prin ce căi au fost introduși banii în țară. În așa situații, cei care transmit banii trebuie să declare banii trimiși, dar nu șoferii microbuzelor", spune Igor Stavinschi.

Datele Băncii Naționale arată că moldovenii stabiliţi în străinătate trimit tot mai mulţi bani acasă. Anul trecut, în ţară a fost transferat un miliard 200 de milioane de dolari, cu 11,2 la sută mai mult faţă de 2016.

Tematic

Noi impozite și amenzi îi așteaptă de cetățenii din Moldova
Surprize de la Guvern. Impozite noi şi taxe mai mari
Noile impozite vor intra în vigoare peste jumătate de an
Tagurile:
străinătate, remitențe, impozite, taxe, moldoveni, bani, chisinau, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei