01:35 23 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.32
  • USD17.43
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Ministru al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan
© Sputnik / Miroslav Rotari

Alexandru Jizdan, viitorul director SIS? Ce spune ministrul

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
464 0 0

Ministrul Afacerilor Interne spulberă zvonurile. Alexandru Jizdan spune că nu i s-a propus să ocupe funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, așa cum se vehiculează în spațiul public. Întrebat dacă l-ar tenta o astfel de ofertă, ministru a sugerat că „timpul va arăta".

Până atunci, Jizdan și-a îndemnat colegii de la minister să-și îndeplinească obligațiunile, sugerând că activitatea lor este sub lupa conducerii MAI.

„Nu mi s-a făcut propunerea de a ocupa funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate. Nu cred că este cazul să vorbim despre niște zvonuri. Când va fi făcută o astfel de propunere, eu o voi examina", a declarat Alexandru Jizdan într-un interviu pentru Sputnik Moldova.

Până atunci, ministrul spune că își va concentra toată capacitatea în dezvoltarea Ministerului Afacerilor Interne. „La moment, tot efortul meu este concentrat în dezvoltarea capacităților Ministerul Afacerilor Interne. Toată energia și capacitatea mea o dedic acestei instituții. Sunt doar niște zvonuri, asta vreau să menționez. Probabil ar trebui ca toți colegii, și de la SIS, și de la MAI, să se liniștească, deoarece eu dimineața mă trezesc și vin pe strada Ștefan cel Mare 75. Dar dacă… vom vedea. Este prematur să comentez aceste zvonuri. Eu nu am avut o astfel de propunere", conchide Alexandru Jizdan.

Precizăm că, după ce Vitalie Pârlog și-a depus demisia din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate, în presă au apărut zvonuri precum că fotoliul de la cârma acestei instituții ar putea fi ocupat de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Menționăm că Alexandru Jizdan se află la conducerea Ministerului Afacerilor Interne din data de 20 ianuarie 2016. Anterior, în perioada 2015-2016, Jizdan a deținut fotoliul de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitatea.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Polițiștii din Moldova renunță la „bâte”. Iată ce propune Alexandru Jizdan
Novac: Ministrul de Interne Alexandru Jizdan ar putea fi noul director la SIS
Alexandru Jizdan promite că serviciile oferite de Poliție vor fi îmbunătățite
Reacția ministrului Jizdan în cazul omorului de la Strășeni
Jizdan: poliţia nu a utilizat mijloace interzise împotriva manifestanţilor
Ruslan Munteanu, Alexandru Jizdan și Alexandru Baltaga, vcedirectori la SIS
Tagurile:
locuințe sociale, oamenii legii, mai, crime, salarii, reforme, securitate, politie, mita, Alexandru Jizdan, chisinau


Știrile Zilei