09:33 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
Gheorghe Gaberi
© Sputnik / Miroslav Rotari

Sunt sau nu sunt periculoase sucurile produse în Moldova - Ce spune directorul ANSA

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
215 0 0

Directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, a ținut să facă o precizare în chestiunea calității sucurilor naturale de pe piața moldovenească

 

Într-o declarație făcută pentru studioul de radio Sputnik Moldova, directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, a precizat că exportul de concentrate de suc de fructe și legume constituie o poziție în relațiile comerciale ale Republicii Moldova cu UE, SUA și Canada.

În ceea ce privește sucul destina consumului intern, situația este diferită. Există suc extras direct din fructe și suc care este produs din diluarea concentratului de suc. Gaberi spune că astfel de tehnologii sunt utilizate peste tot în lume și nu trebuie să speriem consumatorul cu ele.

Directorul ANSA consideră că "cel mai important este ca agenții economici să respecte reglementările tehnice pentru fiecare tip de produs, iar pe eticheta acestuia să fie scris ce fel de produs este și cum a fost fabricat. Nu este corect când afirmăm că un suc este dăunător sau prezintă un factor de risc pentru consumatori. Nu poate un suc să fie nenatural dacă este produs din concentrat extras. Aceasta este o dezinformare a consumatorului'', a spus Gheorghe Gaberi pentru radio Sputnik Moldova.

Tematic

Ioniță: 95% din sucurile moldovenești sunt fabricate din concentrate de import
Tagurile:
sucuri din concentrate, sucuri moldovenești, ANSA, Gheorghe Gaberi, chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei