03:55 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Luminița Suveică
© Sputnik / Miroslav Rotari

Adevăratul motiv pentru care sunt agresați medicii. Confesiunea unui doctor

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
22610

Lipsa de comunicare dintre pacienți și medici, acesta este principalul motiv care duce faptul că bolnavii îi agresează pe lucrătorii medicali. Este declarația directoarei Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică, făcută în cadrul unui interviu realizat în studioul de radio Sputnik Moldova.

Luminița Suveică a declarat că, de cele mai multe ori, un cuvânt trebuie să trateze mai bine decât un medicament. Medicii, însă, de cele mai multe ori, refuză să discute cu pacienții, din diverse motive, a mai declarat Luminița Suveică.

„Medicul trebuie să acorde mai multă atenție pacientului, trebuie să-i ofere mai multă informație. În medicină sunt cazuri diferite, doctorii sunt cei care fac totul pentru a salva viața omului. Dar, din păcate, avem și cazurile când avem o moarte subită. Când este o diagnoză foarte complicată. Și mai văd o problemă.

Pacienții noștri vin la medic abia atunci când situația se agravează. Încă nu avem la noi în țară o cultură medicală", a afirmat Luminița Suveică.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, un medic a fost bătut de către soțul unei paciente care a murit din cauza unei poli cardiace. Doctorul s-a ales cu traumatisme grave, dar și câteva coaste rupte.

 

Tematic

Se întâmplă în Moldova: Un medic a fost bătut cu cruzime chiar în spital
Grama: În Moldova fiecare al treilea medic este gata să plece din țară
Tagurile:
Luminița Suveică, tratament, Medicamente, motive, Spital, discuție, medici, agresiune, Moldova, deces, Luminița Suveică


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei