07:38 16 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.70
  • USD16.99
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Veaceslav Ciuhrii
© Sputnik / Miroslav Rotari

Obișnuiești să faci cumpărături online? Iată ce riști

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
302 0 0

Cumpărăturile online au devenit un trend în ultima perioadă de timp. Dar tot mai puțini știu ce riscuri există atunci când comanzi un produs de pe internet.

Șeful-adjunct al Direcției Asigurarea Intereselor Consumatorilor și Siguranță Operațională, de la Agenția pentru Protecția Consumatorilor Veaceslav Ciuhrii a specificat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul de radio Sputnik Moldova, câteva dintre riscurile cumpărăturilor de pe internet.

„Sunt cazuri când nu a ajuns marfa comandată. Au fost achitate produsele, dar acestea nu au ajuns la destinatar. În contractele dintre cumpărător și distribuitor sunt de multe ori clauze abuzive. Se comandă marfa, spre exemplu un smartphone, în cazul în care este procurat de la noi, el dispune de garanție, ceea ce nu este atunci când cumperi pe internet", a spus Veaceslav Ciuhrii.

Potrivit lui, în ultima perioadă te timp, toți mai mulți oameni se plâng Agenției pentru Protecția Consumatorilor, pe produsele necalitative luate de pe internet. În acest caz, instituția nu se poate implica în soluționarea conflictelor, dacă platforma online de pe care a fost comandat produsul nu are reprezentanță în Republica Moldova.

 

 

Tematic

Shopping-ul online ia amploare. Ce cumpără moldovenii de pe internet
Avertisment dur de la Banca Centrală: Evitați Bitcoin!
Tagurile:
cumparaturi, shopping, tehnica, online, riscuri, Veaceslav Ciuhrii


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei