05:52 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Lilian Chișcă
© Sputnik / Miroslav Rotari

Mii de funcționari riscă să fie amendați. Vezi pentru ce

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
145 0 0

Peste 59 de mii de subiecți au prezentat declarațiile de avere și interese la Autoritatea Națională de Integritate în termenul stabilit de lege.

Câteva mii de subiecți nu au reușit să depună la timp declarațiile de avere. Potrivit datelor Autoritatea Națională de Integritate, sub incidența legii cad aproximativ 65 de mii de persoane. Vicepreședintele ANI, Lilian Chișcă, a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că persoanele care nu au reușit să completeze formularele până în data de 31 martie, o pot face în perioada următoare, doar că riscă să fie sancționați cu o amendă contravențională între 60 și 90 de unități convenționale.

"În cazul depunerii tardive a declarațiilor de avere și interese personale de către subiecții declarării, amenda variază de la 30 la 60 unități convenționale, adică de la 1.500 la 3.000 de lei. O altă sancțiune ar fi inițierea unui control al averii și intereselor personale din partea inspectorilor de integritate", a mai spus Vicepreședintele ANI Lilian Chișcă.

Tematic

Câți dintre cei 65 de mii de funcționari au depus declarațiile de avere și interese
Tagurile:
declaratia de avere, sanctiuni, Autoritatea Naţională de Integritate, Lilian Chișcă, Chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei