04:45 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Veronica Herța
© Sputnik / Miroslav Rotari

Strigător la cer! Ce a depistat Veronica Herța la Stația de Epurare din Capitală.

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
31020

Încet, dar sigur, Chișinăul se transformă într-o bombă ecologică. Asta deoarece cea mai mare parte a locuitorilor capitalei confundă sistemul de canalizare cu un coș de gunoi. Așa se face că la Stația de Epurare din capitală ajung zilnic diverse resturi solide care fac dificil procesul de tratare a apei.

Veronica Herța spune că, atât timp cât oamenii nu vor conștientiza consecințele iresponsabilității lor, situația nu poate fi schimbată.

„Cantitatea de gunoi pe care o găsim în rețeaua de canalizare este impunătoare. Problema este că consumatorii confundă canalizarea cu un coș de gunoi în care poți găsi produse cosmetice, scutece pentru copii, șervețele umede, capete de pește în cantități industriale și alte deșeuri care blochează activitatea pompelor de tratare biologică a apei. Eficiența acestei tratări este direct dependentă de calitatea apelor uzate care intră pe teritoriul stației. Și mai grav este atunci când conștientizăm că mai jos de Stația de Epurare se formează râul Bâc, a cărui apă este folosită pentru irigarea terenurilor agricole", a explicat directorul S.A. „Apă-Canal Chișinău", Veronica Herța.

Veronica Herța consideră că doar atunci când locuitorii capitalei vor vedea cu ochii lor dezastrul ecologic de la Stația de Epurare, vor conștientiza cât de important este ceea ce se varsă în rețeaua de canalizare.

Autor: Valeria Fortuna

Tematic

Veronica Herța e disperată sau cum nemernicii își bat joc de Chișinău
Sistemul de canalizare din Chișinău prezintă risc pentru sănătatea publică
Tagurile:
raul Bac, apa, Staţia de epurare, irigare, deșeuri, canalizare, SA Apa-Canal, Veronica Herța, moldova, chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2742
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356