11:18 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Lilian Bacalîm
© Sputnik /

De ce averile făcute din hoție nu pot fi sechestrate: Explicația unui procuror

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
337 0 0

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale întâmpină dificultăți în procesul de valorificare a bunurilor sechestrate. Și asta deoarece majoritatea bunurilor infracționale nu mai sunt înregistrate de făptuitori.

Potrivit procurorului PCCOCS Lilian Bacalîm, infractorii deseori fentează legea și înregistrează bunurile nu pe rudele de gradul unu sau doi, dar pe cele îndepărtate. Acest fapt duce la imposibilitatea de a le urmări, a declarat procurorul Lilian Bacalîm în studioul radio Sputnik Moldova.

Un alt impediment în urmărirea bunurilor infracționale, spune procurorul, este faptul că în ultimul timp este stabilită tendința de valorificare a bunurilor infracționale peste hotarele Republicii Moldova. În acest caz, este și mai complicat de identificat aceste bunuri.

În conlucrarea dintre PCCOCS și ARBI pe durata anului 2018, în rezultatul efectuării investigațiilor, a fost posibil de aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 9 milioane de lei. Valorificarea bunurilor infracționale poate dura de la 5 până la 10 ani, a mai spus procurorul Lilian Bacalîm.

De la începutul anului curent, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a sechestrat bunuri în valoare de peste 40 de milioane de lei din 46, dar nu le poate valorifica în lipsa unui regulament privind gestionarea acestora, care trebuie aprobat de Guvern.

Tematic

Ce se întâmplă la Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale. Zumbreanu oferă detalii
Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale va avea noi competențe
Tagurile:
Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale, recuperare, PCCOCS, Lilian Bacalîm, chisinau


Știrile Zilei