03:07 27 Mai 2019
În direct
  • EUR20.20
  • USD18.05
  • RUB0.28
  • RON4.24
  • UAH0.68
Iulia Costin
© Sputnik /

Câte familii au beneficiat de programul „Prima Casă"

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
141 0 0

Organizația care implementează programul „Prima Casă", ODIMM, a procesat peste 100 de dosare destinate familiilor beneficiari ai programului.

Potrivit Secretarului de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, până la ora actuală 100 de familii au beneficiat deja de programul „Prima Casă". Majoritatea persoanelor interesate au vârsta cuprinsă între 26 și 35 ani.

Iulia Costin a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că la ora actuală este prematur să vorbim despre impactul implementării programului, doar după o lună de la lansare. Beneficiari ai programului "Prima Casă" pot fi toți cetățenii Republicii Moldova cu vârstă de până la 45 de ani, care au un loc de muncă oficial. Persoanele interesate de Program nu trebuie să aibă un alt imobil sau credit ipotecar activ, iar salariul lunar trebuie să fie de două ori mai mare decât rata pe care o vor achita în fiecare lună. Creditele bancare destinate procurării locuințelor în cadrul Programului sunt garantate de către stat la o cotă de 50% din soldul creditului. 

Tematic

Scenarii pesimiste pentru Programul "Prima casă"
Organizațiile de creditare nebancară nu vor participa în Programul "Prima casă"
Câți cetățeni ar putea beneficia de programul "Prima Casă"
Tagurile:
"Prima Casă", ministerul Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, Chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei