02:23 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Iurie Ceban
© Sputnik /

Exclusiv: Ce riscă vameșii moldoveni - iată ce spune Iurie Ceban

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
20510

Angajarea în Seviciul Vamal se va efectua doar prin concurs, iar evaluarea performanțelor va fi realizată în baza celor individuale - asta prevede noua lege cu privire la Seviciul Vamal.

 

Potrivit directorului adjunct al Serviciului Vamal Iurie Ceban, în actuala lege a fost exclusă prevederea ce stabilea procedura de atestare a angajaților instituției. În baza concursului va avea loc și desemnarea directorului Serviciului Vamal.

Iurie Ceban a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că legea prevede și reglementări în partea ce ține de modalitățile de stimulare a funcționarilor vamali, dar și sancțiunile disciplinare aplicate. Astfel, vameșii în cazul în care vor încălca legea vor fi retrogradați în grade, suspendați în drepturi, inclusiv li se vor tăia din salarii. La ora actuală salariile angajaților din Serviciul Vamal variază între 7 și 10 mii de lei.

Noile reglementări mai prevăd și restituirea cheltuielilor de transport tur-retur pentru funcționarii vamali care își exercită atribuțiile de serviciu în alte localități decât cea în care își au domiciliul.

Tematic

Intră în vigoare noile reguli de angajare în Serviciul Vamal
La Serviciul Vamal a început cel mai important element de reformă
Tagurile:
vamesi moldoveni, sanctiuni, retrogradat, Serviciul Vamal, Chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei