01:55 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61

PSRM: Ar fi corect ca Grozavu să-l numească pe Năstase primar interimar

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
40710

După ce mandatul primarului ales Andrei Năstase nu a fost validat de Judecătoria Chișinău, dar nici de Curtea Supremă de Justiție, Capitala ar urma să fie condusă de un primar interimar.

Unii formatori de opinie consideră că primarul ales Andrei Năstase ar trebui să asigure interimatul funcției de primar până la alegerile locale ordinare din 2019. Întrebat ce părere au socialiștii despre numirea lui Năstase în calitate de primar interimar, deputatul PSRM Grigore Nova a declarat că ar fi corect ca Grozavu să-l numească pe Năstase primar interimar.

"Eu cred că acest lucru ar fi cel mai corect. Noi nu privim cu ochi buni decizia CSJ. Ar fi oportun ca Năstase să fie numit primar interimar, eu chiar doresc acest lucru. Dar sunt sigur că Năstase nu va accepta să asigure interimatul, întrucât el nu vrea să aibă o responsabilitate", spune Novac.

Potrivit actualelor norme legale, cu un an înainte de alegerile locale oridinare nu pot fi organizate alegeri anticipate. Respectiv, interimarul funcției ar urma să fie asigurat de viceprimarii Nostor Grozavu și Ruslan Codreanu ori de o altă persoană care va fi numită de cei doi în funcția de primar interimar.

Tematic

Curtea Supremă de Justiție a decis: Chișinăul rămâne fără primar
Data X a fost anunțată. Va avea sau nu primar ales orașul Chișinău
Tagurile:
psrm, primar interimar\viceprimar, alegeri, Grigore Novac


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei