17:52 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Cristina Lesnic
© Sputnik / Miroslav Rotari

Până unde s-a avansat în problema agricultorilor care au terenuri în Dubăsari

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre problema revendicării terenurilor agricole situate după șoseaua Râbniţa - Tiraspol.

Vicepremierul a spus la ce etapă se află părțile în respectarea angajamentelor privind accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole care urmează să fie utilizate începând cu 1 august 2018.

„Trebuie să avansăm, pentru că până la ora actuală certificatele ce au fost înmânate deținătorilor care au trecut în posesie terenurile cuprinde aproximativ 435 de hectare din cele 6500 de hectare, la circa 5000 de deținători. O problemă sunt persoanele care sunt decedate și la care s-a deschis succesiunea sau moștenirea. De asemenea, avem persoane care sunt plecate peste hotare și întâmpină greutăți  în depunerea seturilor de documente necesare  și a garanțiilor de mai departe ce urmează a fi asigurate în activitatea fermierilor", a mai spus Cristina Lesnic.

Termenul pentru care vor primi deținătorii aceste terenuri este de 20 ani. Anterior Guvernul a achitat compensațiile pentru veniturile ratate câte 1229 de lei pentru fiecare hectar. Pentru susținerea proprietarilor din raionul Dubăsari, care nu au avut acces la terenuri Executivul a alocat circa 16 milioane de lei.

Tematic

Cristina Lesnic: Progresele Chișinăului au fost apreciate la Roma
Tagurile:
stanga Nistrului, fermieri, Biroul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, chisinau


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei