18:22 20 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.56
  • USD17.16
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Sergiu Sârbu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Sergiu Sîrbu, despre vizita lui Filip la Strasbourg: S-a discutat și despre alegeri

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
12810

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, și fostul ministru al Justiției Vladimir Cebotari au fost, luni, la Strasbourg. Într-un comunicat de presă emis de Guvern, se notează că în cadrul vizitei Filip a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland.

Dat fiind faptul că evenimentul nu a fost anunțat din timp, presa de la Chișinău a scris că această vizită ar avea legătură cu nevalidarea mandatului lui Andrei Năstase, iar guvernanții moldoveni ar fi plecat să se îndreptățească în fața europenilor, în condițiile în care mâine Parlamentul European se întrunește în ședință pentru a discuta și despre situația social-politică din Republica Moldova creată în urma nevalidării alegerilor locale.

Referinduse la acest subiect, deputatul democrat Sergiu Sârbu a declarat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari, că vizita lui Filip și Cebotari nu are o legătură directă cu nevalidarea alegerilor și că cei doi ar fi avut alte subiecte pe agenda discuțiilor.

"Nu există o legătură directă între vizita lui Filip și Cebotari la Strasbourg și nevalidarea alegerilor. Și eu merg dese ori la Strasbourg. Oficialii merg regulat la Parlamentul European și discută cu partenerii europeni. Discutăm foarte multe subiecte. Noi avem multe discuții cu europenii despre reforme, despre acele condiționalități macrofinanciare ș.a. Cu siguranță cred că s-a discutat și despre nevalidarea alegerilor, însă nu acesta a fost subiectul principal. Doar a coincis vizita premierului cu aceste evenimente care au loc în Moldova", spune Sîrbu.

Tematic

Deputații Lupu, Șupac și Ghilețchi, în deplasare comună la Strasbourg
Tagurile:
cebotari, filip, strasbourg, alegeri, Sergiu Sârbu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei