03:13 17 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD16.70
  • RUB0.27
  • RON4.20
  • UAH0.64
Sergiu Sârbu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Sergiu Sârbu: Parlamentul nu va susține turul doi la uninominale

Accentul zilei
Sa primesc un link scurt
119 0 0

Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sârbu a dat de înțeles că Parlamentul nu va susține un proiect de lege al Partidului Liberal Democrat din Moldova care prevede modificarea legii privind votul mixt, cu introducerea celui de-al doilea tur de scrutin în cadrul circumscripțiilor uninominale.

Sergiu Sârbu a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că sistemul electoral mixt cu un singur tur de scrutin a fost deja dezbătut și avizat de către Comisia de la Veneția. Nu este decât un proiect înaintat de opoziție, prin urmare nici nu se discută despre o modificare a sistemului electoral care va fi aplicat la viitoarele alegeri parlamentare, a declarat Sergiu Sârbu.

Proiectul care prevede modificarea legii cu privire la votul mixt cu introducerea celui de-al doilea tur de scrutin în cadrul circumscripțiilor uninominale urmează să fie discutat în Legislativ în timpul apropiat. Deputații fracțiunii parlamentare a PLDM au declarat anterior că alegerea într-un singur tur va încălca flagrant principiul reprezentativității în Parlament.

 

Tematic

Bătălie în Parlamentul Republicii Moldova - uninominal versus mixt
Tagurile:
votul mixt, sistem uninominal, Parlamentul Republicii Moldova, Sergiu Sârbu, Chisinau, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei