01:39 13 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.28
  • USD17.32
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.74
Sergiu Praporşcic
© Sergiu Praporşcic

De ce Lukașenko ar fi un model de urmat și în Moldova

Consemnări
Sa primesc un link scurt
24563

Bineînțeles, liderul belarus, Alexandr Lukașenko, este un personaj controversat. Criticii săi occidentali și cei liberali spun că el ar fi un președinte de țară autoritar. S-ar putea să aibă dreptate. Cu toate acestea, raportat la bravii noștri conducători, de azi și de ieri, s-ar putea ca președintele belarus să fie de preferat.

Decât niște lideri liberali care vând țara bucată cu bucată, care, de dragul principiilor liberale, au transformat statul într-o structură administrativă amorfă, neputincioasă, care vinde totul, pământ, fabrici, uzine, zăcăminte, păduri, le vinde străinilor și oligarhilor locali, iar pe proprii cetățeni îi transformă în sclavi, obligându-i să-și părăsească copiii, părinții, casa, țara și să meargă să-i slugărească pe străini, în acest caz Lukașenko este de preferat.

Să nu credeți că m-a pălit așa din senin dragostea față de Lukașenko. Pur și simplu, am privit un reportaj de la vizita pe care acesta a întreprins-o recent la MAZ, Fabrica de Automobile din Minsk. Acolo liderul belarus a făcut niște declarații pe care niciun guvernant din Republica Moldova sau România nu le face.

Autor: Sergiu Praporșcic

Tematic

Lukașenko a refuzat să aleagă între Răsărit și Occident
Tagurile:
tractor moldovenesc, celebrul tractor Vierul, T-70V, Т-70SM, T - 50B, primul tractor moldovenesc de serie, BILAZ, Uzina de Tractoare din Chișinău, MAZ, Fabrica de Automobile din Minsk, Tudor Gheorghe, Sergiu Praporșcic, Lukașenko


Știrile Zilei