00:12 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Vlad Nani (în centru)
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Chișinăul interzice comerțul în baza patentei la indicația Bruxelles-ului

Interviu
Sa primesc un link scurt
24750

Economistul Vlad Nani spune că este foarte probabil că autoritățile de la Chișinău interzic practicarea activității de întreprinzător în baza patentei, din 1 ianuarie 2017, la indicațiile venite de la Bruxelles și de la FMI.

Economistul Vlad Nani, care este lector la Universitatea Tehnică din Moldova, spune că patentele de întreprinzător sunt o moștenire a anilor ‘90, atunci când cetățenilor Republicii Moldova li s-au oferit niște pârghii, niște instrumente pentru a supraviețui în noile realități, în condițiile economiei de piață.

"Deși au trecut atâția ani, nici acum nu avem o situație cu mult mai bună. Nimic nu s-a schimbat în esență. Acum oamenii nu o duc mai bine decât atunci. Cu siguranță, guvernanții nu țin cont de realitățile din raioane. Din câte înțelegem, omul, cetățeanul are nevoie de această patentă. Fraudele de proporții le fac alții, nu cei care vând cu bucata, în baza patentei de întreprinzător", a spus Vlad Nani.

El a mai spus că autoritățile au dreptate atunci când spun că în prezent, patenta de întreprinzător nu este folosită conform destinației.

"60-70 la sută dinte deținătorii de patente practică exclusiv comerțul cu amănuntul în baza lor, ceea ce nu este chiar o practică europeană. Dar nici realitățile noastre  economice nu sunt chiar europene", a mai spus economistul Vlad Nani.

Autor: Sergiu Praporșcic     

Tagurile:
Comerț, Piața Centrală, Patentă


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei