07:40 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Nicolae Pascaru
Nicolae Pascaru

Chișinău, orașul sclaviei și al cerșitului

Interviu
Sa primesc un link scurt
55640

Sclavia este un fenomen specific Chișinăului contemporan, pe străzile urbei poți întâlni oameni care cerșesc nu din voia lor, dar fiind forțați de cineva. “Stăpânul” seara le ia toți banii câștigați, nu le lasă nici de pâine.

În ultimul an poliția a efectuat mai multe razii prin Capitală în încercarea de a reduce numărul cerșetorilor, în special, a celor aflați în scaune rulante, care sunt cauza unui număr mare de accidente rutiere. Cu toate acestea, oamenii străzii continuă să stea cu mâna întinsă la orice colț de stradă.

Președintele Mișcării de Tineret "Voievod", Nicolae Pascaru, a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul radio Sputnik Moldova că mafia cerșitului este de neînvins. Potrivit lui, aceasta este invincibilă deoarece ar fi protejată și de oamenii legii.

"Nimic nu s-a schimbat nici în ultimul an în care noi am încercat să colaborăm cu poliția pentru a soluționa problema legată de cerșetorii de pe străzile Chișinăului. Mafia cerșitului nu poate fi înlăturată. Acest lucru se întâmplă într-un oraș care pretinde a fi european. Noi avem sclavi în Chișinău, oameni cu dizabilități care sunt impuși să cerșească. Ne-am întâlnit cu cerșetori care au declarat că sunt organizați în această activitate de polițiști. E grav și nimic nu se schimbă", a declarat Nicolae Pascaru.

Autor: Cristina Dănuță

Tagurile:
Cerșetori, Poliție, Voievod, Federația „Voievod, Nicolae Pascaru


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei