14:50 19 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
Valeriu Ostalep
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Pronosticul lui Ostalep: În turul doi, Dodon se va confrunta cu Lupu

Interviu
Sa primesc un link scurt
20311

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, și cel al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, sunt candidații care se vor confrunta în turul doi al alegerilor prezidențiale. De această părere este directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, Valeriu Ostalep.

Fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe spune însă că, în situația în care se află Republica Moldova, nu contează prea mult cine va câștiga alegerile. Chiar dacă în această funcție ar veni un personaj competent și moral, de care clasa politică moldovenească duce o mare lipsă, oricum lucrurile nu vor putea fi îmbunătățite.

Ostalep susține că situația din Republica Moldova poate fi schimbată, dar această schimbare trebuie să înceapă de la fiecare cetățean în parte. "Noi, toți cei care locuim în această țară, trebuie să răspundem la întrebarea cu ce ne ocupăm, ce facem noi? Și nu e vorba de politică, ci de activitatea noastră de fiecare zi. Care sunt afacerile noastre, îndeletnicirile noastre, preocupările noastre de fiecare zi?", se întreabă Ostalep.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate afirmă că liderul Partidului Democrat va ajunge în turul doi de scrutin, chiar dacă el este un personaj politic care nu se bucură de popularitate în rândul oamenilor. Pur și simplu, pârghiile administrative și mediatice pe care le posedă Partidul Democrat fac din Lupu un candidat cu șanse reale de a ajunge președinte.

Autor: Sergiu Praporșcic

Tematic

Sondaj: vom afla numele preşedintelui abia în turul doi
Cine este liderul cursei electorale
Tagurile:
concurenți electorali, președinte, 30 octombrie, alegerile prezidențiale, Igor Dodon, Marian Lupu, Institutul de Studii Diplomatice, Politice și de SecuritateReguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei