16:01 20 Septembrie 2017
Chişinău+ 26°C
În direct
Михай Гимпу
© Sputnik/ Мирослав Ротарь

Ghimpu se contrazice: miliardul va trebui întors de moldoveni

Interviu
Sa primesc un link scurt
7301

Deși anterior nega că moldovenii vor trebui să întoarcă miliardul furat din sistemul bancar, după ce Guvernul Filip și-a asumat răspunderea pentru un pachet de legi din domeniul financiar, acum, înainte de alegerile prezidențiale, paradoxal sau nu, Ghimpu vine cu alte declarații.

Ghimpu spune că poporul va trebui totuşi să plătească pentru frauda bancară, însă nu a explicat de ce tocmai acum a venit cu asemenea afirmații.

Mai mult decât atât, Ghimpu afirmă că deși Guvernul a angajat compania Kroll să investigheze frauda bancară, acest lucru nu este de ajuns. Prezidențiabilul Mihai Ghimpu mai declară că dacă va deveni președinte, va apela la procurorul general și la ministrul finanțelor din Statelor Unite ale Americii pentru a afla cine sunt adevărații făptași.

Anterior, preşedintele Partidului Liberal a fost întrebat în cadrul unei emisiuni televizate dacă formaţiunea pe care o conduce va vota proiectul de lege potrivit căruia furtul din sistemul bancar ar urma să fie acoperit de cetăţeni. Paradoxal sau nu, însă Mihai Ghimpu spunea la acea vreme fără ezitare că altă soluţie nu există, iar formațiunea pe care o conduce își va da votul pentru acest proiect de lege.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Destinul unirii și cariera politică a lui Ghimpu, în mâinile unui fotomodel
De ce acuză Pavel Filip clasa politică din Moldova
Ce legi îşi asumă Guvernul şi de ce a fost "ocolit" Parlamentul
Tagurile:
asumarea răspunderii, sistem bancar, legi, furt, Mihai Ghimpu, MoldovaReguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei