03:26 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60

Condiția lui Ghilețchi ca să o susțină pe Sandu

Interviu
Sa primesc un link scurt
84470

Fostul candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi susține că ar putea să nu-și îndemne electoratul să o susțină pe Maia Sandu în turul doi de scrutin pentru că are temerea că aceasta ar putea să devină “portavoce a curentului LGBT”.

Condiția lui Ghilețchi ca s-o susțină pe Sandu

Valeriu Ghilețchi a declarat în cadrul unei emisiuni produse în studioul Sputnik Moldova că dacă Maia Sandu nu va promite public că, după ce va deveni președinte, nu va iniția modificarea articolului din Constituție care stabilește că familia este compusă dintr-un bărbat și o femeie, atunci el nu o va sprijini în turul doi al scrutinului prezidențial.

"Asta e temerea mea: ca nu cumva ea să devină portavoce a acestui curent netradițional, LGBT. Ea trebuie să ne dea asigurări acum că va respecta actuala prevedere constituțională privind familia", a declarat Valeriu Ghilețchi.

Deputatul a spus că așteaptă un răspuns de la Maia Sandu, iar dacă acesta nu va veni, atunci electoratul său va vota așa cum va găsi de cuviință și el nu va face niciun îndemn în susținerea Maiei Snadu.

Referindu-se la cei doi candidați care se vor duela pe 13 noiembrie, Igor Dodon și Maia Sandu, Ghilețchi a spus că liderul PSRM are mai multe șanse de a învinge în turul doi de scrutin, însă nu este exclus să asistăm la o răsturnare de situație. Deputatul a menționat totuşi că, indiferent de cine va fi președintele țării: Dodon sau Sandu, acesta va trebui să fie președintele tuturor cetățenilor.

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Rezervele ascunse ale lui Sandu și Dodon: pe ce vor miza în turul doi
Dodon sau Sandu; alege-ți președintele pe Sputnik
Iese la iveală asul din mâneca lui Filat: ce s-ar putea întâmpla după turul doi
Tagurile:
scrutin prezidenţial, susţină, Valeriu Ghileţchi, turul doi, Maia Sandu


Știrile Zilei