09:06 18 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.61
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Ludmila Cuzneț
© Sputnik / Miroslav Rotari

Atenție, părinți! Orele de educație fizică le pot dăuna grav copiilor voștri

Interviu
Sa primesc un link scurt
30340

Părinții trebuie să fie extrem de atenți la felul în care se comportă copiii lor la orele de educație fizică. Avertizarea vine de la Ludmila Cuzneț, medic neurolog-pediatru de categorie superioară la Centrul Național al Mamei și Copilului, care a acordat un interviu studioului Sputnik Moldova.

"La orele de educație fizică, copiii sunt obligați să alerge câte 2-3 kilometri, în condițiile în care nimeni nu a investigat acest copil ca să afle care este condiția lui fizică, dacă are tensiunea arterială în normă. Copiii sunt diferiți. Unora condiția fizică le permite să atingă normele puse la orele de educație fizică, iar pentru alții acestea sunt periculoase. Nu poate exista o singură normă la probele de evaluare pentru toți cei 36 de copii din clasă", a declarat Ludmila Cuzneț.

Totodată, ea a mai menționat că în Republica Moldova crește numărul copiilor care suferă de sindromul deficitului de atenție, hiperactivitate, dereglări de somn, accese convulsive, sindromul epileptic, distonie neurovegetativă, tensiune intracraniana și dureri de cap.

Autor: Sergiu Praporșcic

Tematic

Orașele în care apa de la robinet prezintă pericol pentru sănătate
Biserica și spitalul - sănătate sufletească și trupească
Tagurile:
neurolog-pediatru, tensiune intracraniana, distonii neurovegetativă, sindromul epileptic, hiperactivitate, sindromul deficitului de atenție, orele de sprot, cultura fizică, dureri de cap, pericol, copii, Centrul Național al Mamei și Copilului, Ludmila Cuzneț


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei