21:44 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Radio Sputnik Moldova
© Sputnik / Miroslav Rotari

De ce oamenii vor revenirea la pedeapsa cu moartea în Moldova

Interviu
Sa primesc un link scurt
19520

Află aici de ce în Moldova mai mulți oameni vor reintroducerea pedepsei cu moartea în legislație

Pedeapsa cu moartea a fost practicată în aproape toate statele lumii și în prezent este aplicată în multe dintre ele, inclusiv în Statele Unite și Japonia. Pedeapsa capitală întotdeauna a fost o problemă de ordin emoțional care excită pasiunile publicului, mai ales atunci când crimele sunt săvârșite cu o deosebită cruzime.

În Moldova, legea care prevedea pedeapsa cu moartea a fost abolită în anul 2006. Oamnii au păririle împărțite față de această lege, care de zece ani nu a mai fost aplicată la noi în țară.

În ceastă chestiune am solicitat părerea psihologului Andrei Cociug, care ne-a spus că în unele cazuri poate ar trebui de aplicat pedeapsa cu moartea, în funcție de gravitatea crimei săvârșite.

Psihologul susține însă că aceasta nu este totuși o soluție.

"Să ucizi un om nu înseamnă că ai rezolvat problema. Nu e problema de ține de o singură persoană, ci de un sistem întreg", a mai spus psihologul.

Am discutat la acest subiect și cu reprezentnatul Bisericii. Părintele Nicolaie Ciobanu ne-a spus că este categoric împotriva pedepsei capitale și că fiecare dintre noi are mai dreptul la o șansă, cel puțin. Și Dumnezeu ne dă nouă tuturor mai multe șanse.

Ca să nu fim nevoiți să ajungem să decidem dacă sa-i luăm sau nu viața cuiva, mai bine să le vorbim copiilor noștri despre Dumnezeu. "Dacă vom citi Biblia în școli, nu va trebui s-o citim în închisori", a spus părintele.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Nimic din ce e omenesc nu-i este străin: polițist din Cahul reținut de CNA
Pentru criminalul minor de la Strășeni nu există loc la Spitalul de Psihiatrie
Tagurile:
moartea, pedeapsa, psiholog, Vox populi, preot, crime, închisoare, Biblia în școli, Biblia, Nicolaie Ciobanu, Andrei Cociug, Statele Unite, Japonia


Știrile Zilei