02:13 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
Ana-Maria Vlasă și Alexandru Palega
© Sputnik / Miroslav Rotari

Medic "cu acte în regulă", dar fără diplomă de licență. Vezi cum poți face asta

Interviu
Sa primesc un link scurt
84511

Dacă credeați că poți fi medic doar după ce ai obținut diploma de licență, vă cam înșelați. Acești tineri ne demonstrează contrariul

Un grup de studenți de la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo" a decis să-i trateze pe cei suferinzi, înainte de a primi diploma de licență. Având deja ceva cunoștințe în domeniul medical, s-au pus pe treabă. Pentru început au grijă să le țină moralul ridicat copiilor bolnavi de cancer.

Ana Maria Vlasă este studentă și cea care i-a mobilizat pe colegi să sară în ajutorul copiilor care suferă de cancer. "Noi în colegiu am colectat fonduri și miercuri, 15 februarie, vom merge la Institutul Ocologic, în Secția Hematologie pentru copii, cu câteva cadouri. De asemenea vom desfășura activități distractive pentru copilașii internați acolo," a declarat Ana Maria Vlasă.

Colegul ei Alexandru Palega spune că "oricine poate face un bine, cel puțin cu o încurajare pentru cel bolnav. Noi trebuie să înțelegem că orice diagnostic nu este o sentință. Viața continuă, iar noi, viitorii medici, înțelegem cel mai bine că medicina avansează, avem metode noi de tratament, utilaje noi care ne permit să le dăm mai multe șanse celor nefericiți".

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Gestul emoționant al unui episcop ortodox pentru un copil bolnav de cancer
Mii de bolnavi de cancer ar putea fi salvați. Totul depinde de autorități
Tagurile:
medicina, studenti, studenți, cancer, diagnostic, Alexandru Palega, Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie, Rasia Pacalo, Ana Maria Vlasă, Ana-Maria Vlasă


Știrile Zilei