15:08 19 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.83
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.64
Otilia Stamatin
© Sputnik / Rodion Proca

Ce predăm copiilor: sex sau dragoste?

Interviu
Sa primesc un link scurt
29240

Educația sexuală în școlile din Republica Moldova revine din nou pe agenda unor organizații atât neguvernamentale, cât și guvernamentale, însă, ca și altă dată, pare să fie respinsă vehement de către părinți.

Psihologul Otilia Stamatin, solicitată să se pronunțe în chestiunea predării educației sexuale în școli, a declarat că elevilor ar fi mai bine să li se explice ce înseamnă dragostea, nu sexul.
"Eu cred că în școală, de la cea mai mică vârstă și până la absolvire, ar trebui să vorbim mai mult despre dragoste. Și trebuie să luăm drept etalon dragostea de mamă, care este gata să se jertfească pentru copilul ei. În general, noi trebuie să punem accentul pe dragoste, deoarece dragostea presupune responsabilitate și grijă. Despre dragoste sunt scrise o mulțime de cărți și romane pe care am putea să le citim și să le discutăm. Copiii trebuie să înțeleagă care este esența dragostei și cum trebuie ea manifestată, dar și la ce vârstă. Dragostea e binevenita întotdeauna", a spus psihologul Otilia Stamatin.

Autor: Radu Hatmanu

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Revoltător: un "carusel porno" a fost instalat în centrul Chișinăului
Tagurile:
institutie, dragoste, psiholog, sex, familie, copii, scoala, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei