09:51 24 Iunie 2018
În direct
  • EUR19.53
  • USD16.92
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.64

Fetița găsită lângă Piața Centrală ar putea fi dată la o altă familie

Interviu
Sa primesc un link scurt
9110

Șeful Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Rodica Terehovschi, a declarat într-un interviu realizat de jurnalista Iulia Lipovaia că fetița găsită anterior lângă Piața Centrală din Chișinău ar putea fi dată la o altă familie, unor părinți profesioniști.

Ea a precizat că părinții copilei nu au venit după aceasta până la moment. Acum specialişti direcției încearcă să dea de mama și tatăl fetiței.

"Lucrăm la determinarea statutului copilului. Ulterior va trebui să demonstram că părinții nu-și îndeplinesc obligațiunile. După care va fi înaintată cerere de decădere din drepturile părintești în instanța de judecată", a menţionat Terehovschi.

Ea a mai spus că, în cel mai apropiat timp, copila va fi dată în familia unui asistent parental profesionist și va merge în alt plasament. Fetița va fi transferată în plasament familial al serviciului social de Asistență Parentală Profesionistă.

Deocamdată, copilul se afla la Centrul de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă.

Tematic

Alerta: O fetiță s-a rătăcit - poliția solicită ajutorul cetățenilor
Noi detalii în cazul fetiței de doi ani, rămasă fără supravegherea părinților
Tagurile:
fetiţa, fără supraveghere, Piaţa Centrală, 2 ani, Copii, Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, Rodica Terehovschi, Chişinău, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei