07:08 21 Iulie 2018
În direct
  • EUR19.33
  • USD16.66
  • RUB0.26
  • RON4.15
  • UAH0.63

Sfatul psihologului: Cum să ne pregătim copilul de școală

Interviu
Sa primesc un link scurt
9001

Pregătirea copilului pentru prima zi de școală este o muncă complexă: în afară de cumpărarea îmbrăcămintei, caietelor și altor rechizite, este nevoie și de o pregătire psihologică a copilului

Psihologul din cadrul Cabinetului de consiliere psihologică "CONSUELA", Ana Niculăeș, a explicat într-o discuție cu jurnalista Iulia Lipovaia cum ar trebui pregătit copilul înainte de școală.

Ea a menționat că la vârsta de 7 ani copii trec printr-o o perioadă de criză. Aici părinții trebuie să manifeste o atenție maximă pentru ca elevul să se poată adopta la noul ritm de viață cât mai rapid și ușor.

"Învățătoarea este foarte importantă. Va avea un rol central și un timp ea va fi mult mai importantă pentru copil chiar decât părinții", a subliniat expertul.

Ea a precizat că urmează o perioadă de adaptare de până la aproximativ 12 săptămâni, în care copilul este obișnuit treptat să se implice în diverse activități de învățare.

Psihologul a vorbit și despre temele pentru acasă, dar și ce trebuie să facem pentru copil înainte ca acesta să meargă la primele sale lecții.

Tematic

Dezvăluiri: Presa a aflat din ce cauză pleacă copii din taberele de odihnă
Elevii din Moldova ar putea să nu meargă în acest an la școală la 1 septembrie
Se întâmplă în Moldova: elevi, alungați de la școală
Tagurile:
școală, pregătire, copii, Chișinău, Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei