01:11 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Monica Babuc
© Sputnik / Miroslav Rotari

Numărul școlilor redeschise va crește. Planurile Monicăi Babuc

Interviu
Sa primesc un link scurt
152 0 0

Mai multe școli închise anterior vor fi redeschise. Despre asta a anunțat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unui interviu oferit pentru Sputnik Moldova.

Potrivit Monicăi Babuc, această decizie a fost luată în urma unei evaluări a sistemului de educație din Moldova, dar și a scrisorilor venite la Minister, din partea mai multor părinți. Ministrul a mai spus că prioritare sunt școlile primare.

„Mai mulți cetățeni din Republica Moldova au enumerat numeroase probleme cu care s-au confruntat odată cu închiderea mai multor școli. Reieșind din aceste considerente, am purces la o evaluare a acestui proces de optimizare a școlilor din Republica Moldova și am identificat patru criterii: care a fost impactul economic, general al închiderii mai multor școli; cum a influențat acest proces asupra comunității pedagogice din respectivele școli, dar și asupra elevilor", a spus Monica Babuc.

Ministrul a spus că și cetățenii din mai multe localități au solicitat redeschiderea școlilor, iar până la începutul noului an de studii, 2018-2019, numărul acestora va crește.

„Este vorba, în primul rând, de redeschiderea unor școli primare. Pentru că cei mai afectați sunt de reorganizarea și optimizarea școlilor sunt copiii care învață în ciclul primar. Ei sunt cei mai mici și, prin urmare, cei mai vulnerabili. Și atunci când, vreau să subliniez acest lucru, am fost sesizați de părinți, de autoritățile locale din raionul Hâncești, din raionul Soroca, din raionul Orhei, mă refer la acele trei prime instituții care au fost redeschise, am făcut-o strict în baza solicitărilor care veneau din teritoriu", a mai declarat Monica Babuc.

Alte afirmații făcute de ministrul Monica Babuc ascultați în fișierul audio atașat.

Tematic

Monica Babuc: Pronosticuri pentru Educație, Cultură și Cercetare
Monica Babuc: Mai puține ore pentru liceeni și fără note la mai multe discipline
(VIDEO) Decis: După Craciun, Ministerul Educației va redeschide 2 școli primare
Tagurile:
educatie, redeschis, Monica Babuc, sate, scoli, profesori, Monica Babuc


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei