19:02 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Iurie Calestru
© Sputnik / Miroslav Rotari

De ce agenții economici nu sunt dispuși să inițieze parteneriate public-private la sate

Interviu
Sa primesc un link scurt
13410

Oamenii de afaceri nu sunt interesați să dezvolte afaceri cu administrațiile publice locale, susține Directorul Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP), Iurie Calestru.

În momentul de față, în Republica Moldova sunt în derulare peste 70 de proiecte public-private, iar majoritatea covârșitoare a acestora urmează să fie implementată în zonele rurale.

Potrivit reprezentantului IDEP, economia slabă, lipsa de inițiativă a consiliilor locale, dar și a primarilor, face ca bussinesmanii să nu investească în proiecte de infrastructură locală, ceea ce compromite dezvoltarea țării per ansamblu.

"Să fim serioși, exploatăm un domeniu economic aflat în zona gri, este practic inexistent. Noi depunem efort să le explicăm tuturor că există și acest tip de afaceri. În Turcia, spre exemplu, drumurile, spitalele, aeroporturile, reprezintă niște istorii de succes ale colaborării dintre stat și sectorul privat", a declarat Iurie Calestru în cadrul emisiunii matinale la Radio Sputnik Moldova.

Tematic

Uimitor: Afacerea care îţi aduce pe an 20 de mii de euro la un hectar
Expert: În Moldova este convenabil să pornești o afacere doar în sfera comerțului
Tagurile:
proiecte public-private, IDEP, Iurie Calestru, agenti economici, Chisinau, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei