04:44 21 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.12
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Vitalie Răileanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Cine dintre scriitorii moldoveni sunt cei mai citiți în străinătate

Interviu
Sa primesc un link scurt
16511

Directorul Bibliotecii Municipale „Onisifor Ghibu" și critic literar Vitalie Răileanu susțin că scriitorii din Republica Moldova sunt citiți peste tot în lume.

Lucrările pentru copii sunt foarte apreciate de critici, iar personajele create de autorii acestora reprezintă adevărate simboluri ale unor generații. Printre cei mai citiți scriitori moldoveni în afara țării sunt Grigore Vieru, Spiridon Vanghelie, Iulian Filip, Vasile Romanciuc.

„Vă spun cu toată bucuria că autorii noștri și-au văzut operele traduse în franceză, germană, polonă, ungară, bulgară, de limba engleză sau rusă nici numai vorbesc. Recent, un grup de scriitori moldoveni au revenit din Azerbaidjan. Lucrările acestora au fost traduse în azeră, printre care și două cărți pentru copii. Unele creații se vând mai bine în străinătate decât în țară", susține Vitalie Răileanu.

Într-un interviu acordat în exclusivitate studioului Radio Sputnik Moldova, criticul literar a mai adăugat că Republica Moldova are scriitori foarte talentați care merită a fi promovați și citiți cu mare atenție, iar ingeniozitatea autorilor noștri îi pot motiva pe copii să devină cititori împătimiți.

Tematic

Murakami, iarăși printre favoriți la Premiul Nobel pentru Literatură
Cum au ajutat Moldova prințul de Wales și Institutul de Literatură Rusă
Comitetul Nobel va anunţa astăzi câştigătorul premiului pentru literatură
Tagurile:
carte, literatură, scriitori, Vitalie Răileanu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei