12:34 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Victor Juc
© Sputnik / Miroslav Rotari

Juc: Moldova ar putea să-și modifice cursul politicii externe după alegerile parlamentare

Interviu
Sa primesc un link scurt
12001

Anul 2018 va fi unul tensionat, după alegerile locale din Chișinău și Bălți, vor urma alegerile parlamentare, probabil, în toamnă. Politologul Victor Juc a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că aceste alegeri sunt cruciale pentru Republica Moldova.

Referindu-se la alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc la sfârșitul anului, Victor Juc a declarat că "sondajele ne dau un favorit cert — PSRM, care își propune să modifice din temelie cursul politicii externe promovat încă din 2009 de forțele proeuropene.

Totodată, expertul menționează că alegerile locale în Chișinău și Bălți sunt o mică încălzire înainte de cele parlamentare.

Întrebat ce prognoze ar avea pentru alegerile locale, politologul Victor Juc a declarat că "în municipiul Bălți, șanse mai mari au partidele de stânga. În Chișinău se va da o bătălie mult mai mare, șanse au oamenii mai puțin implicați în politică". Cu certitudine vom avea turul doi la alegerile locale din Chișinău, spune Victor Juc, deoarece electoratul este fragmentat.

Tematic

Socialiștii nu vor participa în 2018 la alegeri, dacă …
Doi pretendenți la fotoliul de primar al Capitalei chiar din prima zi
Tagurile:
alegeri parlamentare 2018, alegeri locale, Victor Juc


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei