16:05 19 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Sergiu Ivanov

Mustrare aspră făcută politicienilor moldoveni de un preot ortodox în Săptămâna Mare

Interviu
Sa primesc un link scurt
46450

Milostenia însoțită de laudă, de slavă, de reportaje la radio și TV nu are nimic cu Ortodoxia, cu cuvântul lui Hristos, afirmă părintele Sergiu Ivanov.

În această săptămână, mulți dintre politicienii din Republica Moldova, fie că sunt la putere, sunt demnitari de stat sau se află în opoziție au mers pe la casele celor săraci ca să le facă cadouri, să le ducă produse alimentare sau alte bunuri ca și aceștia să se bucure de sărbătoarea Învierii Domnului. Doar că respectivii fac acest lucru fiind însoțiți neapărat de o droaie de jurnaliști cu camere de luat vederi ca seara poporul să poată vedea la televizor cât de milostivi sunt politicienii, demnitarii noștri.

"Milostenia făcută în fața camerelor de luat vederi" — aceasta este tema abordată în discuția pe care colegul nostru Sergiu Praporșcic a avut-o cu parohul Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din comuna Vărzărești, Nisporeni, părintele Sergiu Ivanov.

"Îi îndemn pe toți să facă acest lucru (acte de caritate, de milostenie) cât mai des posibil, nu doar de sărbători, și cu cât mai puțină laudă. Și atunci, gesturi le de caritate și ceea ce vor ei de fapt să facă va avea efect. Dacă nu… Mă întorc la cuvintele lui Iisus Hristos: Adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor", afirmă clericul.

"Milostenia însoțită de laudă, de slavă, de reportaje nu are nimic cu Ortodoxia, nu are nimic cu cuvântul lui Hristos", mai spune Sergiu Ivanov.

Tematic

Ce sărbătorim: Dragobete sau Ziua Îndrăgostiților? – Ce spune un preot ortodox
Cât de bogată trebuie să fie masa de sărbătoare a unui creștin
Tagurile:
politicienilor, facuta, aspra, mustrare, ortodox, preot, Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Sergiu Ivanov, Vărzărești, Nisporeni


Știrile Zilei