05:52 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Mariana Harjevschi
© Sputnik /

Exclusiv: Ce cărți citesc deținuții din penitenciarul din Cricova

Interviu
Sa primesc un link scurt
8510

Și deținuții au parte de carte. Deși sunt după gratii, deținuții totuși fac lecturi. O spune Mariana Harjevschi, directorul general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Prezentă la emisiunea Sputnik Matinal, moderată de Tatiana Cebotari și Vasile Dosca, Mariana Harjevschi a mărturisit că recent Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" a făcut o donație de cărți penitenciarului de la Cricova, întrucât și deținuții preferă să citească. Astfel, 500 de exemplare de carte au fost donate acestei închisori.

"Există un interes pentru lectură și în penitenciare. Am sesizat că sunt interesați de literatura clasică ori de cărți de psihologie, poate astfel încearcă să-și motiveze faptele", spune Mariana Harjevschi, care este și președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova.

În cadrul aceleiași emisiuni, Harjevschi a vorbit și despre alte fapte bune care sunt făcute de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu".

"În cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXII-a, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" i-a oferit Alinei Purcaru premiul „Cea mai bună carte pentru copiii cu deficienţe de vedere" pentru cartea „Catrina şi Marele Domn-Somn", spune Harjevschi.

Interviul integral îl puteți asculta în fișierul audio.

Tematic

(VIDEO) Campania "Ai parte de carte!" - mii de cărți colectate în timp record
Tagurile:
hasdeu, cricova, carte, deținuți, Mariana Harjevschi, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei