16:03 04 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61

Altfel despre uniformele școlare. Ce spune un elev despre intenția Ministerului Educației

Interviu
Sa primesc un link scurt
27120

Cum a influențat-o uniforma școlară pe o elevă a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Capitală.

Altfel despre uniformele școlare. Ce spune un elev despre intenția Ministerului Educației

Poartă uniforma scolară din clasa I și este mândră ori de câte ori o îmbracă. Vorbim despre Evelina Tcaci, elevă în clasa a XII-a Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău. Evelina spune că uniforma nu i-a știrbit din personalitate, ci dimpotrivă a făcut-o mai disciplinată și mai ambițioasă.

„Port uniforma din clasa I. Am fost educată cu o anumită cultură. Nu îmi imaginez ziua fără uniformă, deoarece și activitățile extrașcolare le fac tot în uniformă. Este un stil cultivat din clasele primare. Nu poți însuși asta peste noapte”, spune Evelina Tcaci, care este și președinta Senatului elevilor din cadrul Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău.

Potrivit Evelinei, la școală, elevii trebuie să-și demonstreze cunoștințele și propriile aptitudini, dar nu posibilitățile financiare ale părinților.

„Nu ne simțim fără personalitate, ci dimpotrivă, reprezentanții unui liceu cu renume. Avem alte posibilități de a ne manifesta. Orice elev se poate manifesta prin aptitudinile și cunoștințele pe care le are, dar nu prin haina pe care o poartă, fiindcă noi mergem la școală pentru a obține cunoștințe și pentru a ne forma pentru viață”, adaugă Evelina Tcaci.

Precizăm că un studiu realizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării arată că peste 80% din elevi, părinți și profesori din țară sunt pentru implementarea uniformelor școlare în instituțiile de învățământ. Pe de altă parte, există și voci care spun că o astfel de inițiativă ar plafona personalitatea elevilor.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Cum îi putem convinge pe copiii acestei generații să poarte uniforme?
De tine depinde dacă copilul tău va purta uniformă școlară
Tagurile:
Evelina Tcac, uniforma scolara, eleva, Ministerul Educatiei, personalitate

Știrile Zilei