21:31 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Andrei Chistol
© Sputnik /

Noaptea Europeană a Muzeelor 2018, detalii din culisele organizării evenimentului

Interviu
Sa primesc un link scurt
17410

Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ce a ajuns la a XIV-a ediție, va fi organizat în acest weekend. Muzeele din Chișinău, dar și cele din întreaga țară își vor deschide larg ușile pentru vizitatori.

Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere şi anul acesta oferta culturală a muzeelor din Republica Moldova. Intrarea în muzee va fi gratuită.

Secretaul de Stat al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a declarat pendru studioul radio Sputnik Moldova că "în ultimii ani accentul evenimentului este pus pe comunicarea cu publicul. Este important ca o instituție de cultură, așa cum este un muzeu, să fie deschisă publicului, să ofere activități interactive. De asemenea, ne bucură faptul că există colaborarea între muzicieni, artiști din domeniul cinematografiei, care dau un suflu nou muzeelor. În ultimii ani am înregistrat o creștere a numărului vizitatorilor. Ne dorim să menținem această tendință".

Andrei Chistol susține că în spatele evenimentelor de o asemenea anvergură stă o muncă titanică.

"Planificare unui eveniment ca Noaptea Europeană a Muzeelor presupune multă muncă în culise, multă dedicație. Vrem să promovăm toate muzeele din țară. Deși majoritatea activităților sunt concentrate în muzeele naționale din capitală, totuși în muzeele din întreaga țară vor avea loc diverse activități menite să promoveze muzeele locale".

Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor, despre alte evenimente promovate actualmente de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, dar și despre cum este atmosfera în cadrul ministerului după Reforma Administrație Publice Centrale, aflați din fișierul audio atașat.

Tematic

Noaptea Europeană a Muzeelor în Moldova
„Noaptea Muzeelor” în Cetatea Sorocii
Acțiunea ”Noaptea Muzeelor” la Cetatea Soroca
Tagurile:
culise, detali, 2018, muzeelor, europeana, Noaptea, Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, Noaptea Muzeelor, Andrei Chistol, Chisianu


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei