09:09 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72

De ce muzica folcorică ar putea să dispară?

Interviu
Sa primesc un link scurt
13810

Interpretă și profesoară de dans Oxana Crăciun este convinsă că muzica folcorică ar suferi teribil de mult în lipsa nunților și cumatriilor organizate cu mult fast de moldoveni. În plus, mai multe tradiții ar dispărea, iar munca de interpret nu ar mai fi o meserie, ci doar un hobby.

"Nu avem spectacole plătite. Nu mai zic de concerte sau alte maniferstații culturale care ar putea să genereze venituri. Este jenant, dar fără banii câștigați din nunți și cumătrii, nu ai cum să reziști", a declarat interpreta.

De asemenea, Oxana Crăcium susține că deja multe dintre tradiții se pierd și că oamenii ar uita de muzica tradițională dacă cântăreții nu ar investi în spectacole muzicale sau piese.

"Muzica moldovenească este extraordinară. Toată lumea rămâne impresionată de nivelul profesionist al interpretării, dar și de muzica ritmată. Puțină lume în străinătate face din asta o meserie. Noi avem o școală foarte bună de muzică pe care trebuie să o păstrăm", a adăgat Oxana Crăciun în cadrul emisiunii matinale Radio Sputnik.

Tematic

Ce muzică preferă moldovenii
Muzică și dansuri țigănești: Peripețiile legendarului Diego Maradona la Moscova
Hramul orașului va fi sărbătorit printre corturi, în acorduri de muzică clasică
Tagurile:
muzică, tradiție, folclor, chisinau


Știrile Zilei