01:10 15 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Anatol Prohnițchi
© Sputnik /

În zece ani Moldova va deveni o groapă de gunoi, mesajul alarmant al unui ecolog

Interviu
Sa primesc un link scurt
13510

Subiectul protejării mediului ambiant și evitarea poluării acestuia este unul mai puțin discutat în societate, însă de o importanță majoră

Experții de mediu bat semnale de alarmă și spun tot mai des că avem nevoie de politici de stat în vederea protejării mediului înconjurător, dar și de o educare a societății, lucru care nu se întâmplă de fapt. 

Ecologul Anatolie Prohnițchi a declarat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal, moderată de Tatiana Cebotari și Vasile Dosca, că dacă autoritățile moldovenești nu vor luam măsuri imediate în vederea protejării mediului înconjurător de deșeuri, atunci Republica Moldova, în zece ani, va deveni o groapă de gunoi.

"Este o problemă foarte mare. Este un caz tragic, cunoaștem peisajele neplăcute din pungi și sticle de plastic peste tot. Până și în cuiburile de cocostârci este peliculă și tot soiul de plastic. Dacă continuăm în acest ritm, atunci în zece ani țara noastră va deveni o groapă de gunoi. Nu există nici o cultură în acest sen. În depozitul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului sunt foarte multe cărți care, printr-un acord al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, acestea ar putea ajunge pe băncile copiilor din școlile din țară pentru educa corect tinerele generații", spune Prohnițchi.

În fiecare an se pune accent pe una dintre problemele globale ale mediului, iar în 2018 tema este combaterea poluării cu plastic.

Tematic

Angajații din sectorul de mediu vor intra în grevă generală de luni, 18 aprilie
Tagurile:
plastic, ecolog, gunoi, mesaj, mediu, Anatolie Prohnițchi, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei