02:22 19 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.72
  • USD17.31
  • RUB0.26
  • RON4.24
  • UAH0.62
Lilia Zabolotnaia
© Sputnik /

Expert - Cum au reușit femeile să influențeze cursul istoriei

Interviu
Sa primesc un link scurt
8110

Zilele trecute, la Chișinău a avut loc un eveniment deosebit în cadrul căruia s-a vorbit despre rolul pe care l-au avut femeile în istorie.

Seminarul internațional „Femeia, în istoria universală. Noi abordări metodologice" s-a desfășurat la Muzeul Național de Istorie din Chișinău și a adunat istorici din mai multe țări. Academicianul, doctorul în istorie Lilia Zabolotnaia, a declarat în cadrul emisiunii „Sputnik Matinal" care au fost accentele acestui eveniment.

„În cadrul evenimentului au fost prezentate trei rapoarte. În primul, care a fost prezentat de mine, am ținut să demonstrăm că pe parcursul istoriei, femeile din Moldova au avut un statut specific, unic, în istoria mondială și istoria europeană. Cel de al doilea a fost prezentat de către membrul Academiei de Științe din Rusia, doamna Natalia Pușkariov, care este autorul unor prelegeri despre ceea ce înseamnă feminismul", a mai spus Lilia Zabolotnaia.

Despre cel de-al treilea raport, dar și cum au reușit femeile să se facă remarcate de-a lungul istoriei, aflați din dialogul Mariei Dimineț cu istoricul Lilia Zabolotnaia.

Tematic

Valentina Stratan, despre riscurile la care se supun femeile care fac politică
Tagurile:
eveniment, feminism, istorie, curs, femei, Lilia Zabolotnaia


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei