11:01 25 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
Irina Guma
© Sputnik /

Irina Guma - mândria satului Peresecina

Interviu
Sa primesc un link scurt
191 0 0

Irina Guma este meșterul popular, scriitoare și om emerit al Moldovei care promovează valorile naționale ale poporului nostru.

Moderatorii emisiunii "Sputnik Matinal" Tatiana Cebotari și Vasile Dosca i-au avut ca invitați pe primarul satului Peresecina, Nicolae Buzu, și scriitoarea Irina Guma.

"Am activat în domeniul medical timp de 38 de ani. Această profesie m-a ajutat mult în viață. Eu am fost foarte puternică și eram mândră de serviciul meu pe care îl făceam calitativ. Dumnezeu m-a înzestrat cu darul de a scrie versuri și de a le interpreta. Nu-mi număr anii, număr textele pe care le alcătuiesc. Temele pe care le abordez sunt despre oamenii buni, sănătate, singurătate, viață, familie și despre prietenii mei. Ofer concerte la casele de azil și fac totul cu plăcere și dăruire de suflet. Cântecul și poezia sunt viața mea", spune scriitoarea.

Nicolae Buzu a povestit că Irina Guma este mândria satului Peresecina. La frumoasa vârstă de 87 de ani pe care o are, ea reușește să fie receptivă la nevoile oamenilor cu nevoi speciale, să ofere sfaturi utile și să aducă zâmbete pe chipurile celor din jurul său.

Mai multe detalii interesante despre activitatea și viața scriitoarei aflați în fișierul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Mai putem educa copiii prin poezie? Află ce spun doctorii în biologie
Șezătoare în Moldova: Cântece, snoave, dansuri, plăcinte și voie bună
Tagurile:
cantec, poezie, medicina, sanatate, sat, primar, Irina Guma, Nicolae Buzu, Peresecina, Chișinău


Știrile Zilei