00:44 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72

Bugetul mizer alocat de municipalitate pentru organizarea evenimentelor culturale

Interviu
Sa primesc un link scurt
14830

Organizarea unui eveniment cultural în Capitală este dificilă din cauza bugetului auster oferit în acest scop de municipalitate.

Stela Mitriuc, șefa Direcției Cultură a Primăriei Chișinău, a declarat în cadrul emisiunii „Sputnik Matinal" că bugetul alocat manifestațiilor culturale din municipiul Chișinău constituie cinci milioane de lei.

"Deja de mulți ani lucrăm cu bugetul de cinci milioane de lei preconizat pentru întregul an de zile. Nu este ușor, deoarece pe lângă toate evenimentele și procesele de studii pe care le avem, mai sunt și manifestațiile de protocol organizate în centrul capitalei. Aceasta reprezintă fața unei capitale europene. Cele mai multe cheltuieli sunt direcționate pentru tehnică, scenă, lumini, leduri și focuri de artificii. Cu toate acestea, am reușit să facem evenimente grandioase cu un buget mic grație colectivelor muzicale ale Direcției Cultură din Chișinău", precizează Stela Mitriuc.

Totodată, șefa Direcției Cultură a Primăriei Capitalei a mai spus că tinerii din țară participă la concursuri internaționale și câștigă locuri de frunte pe diferite domenii de creație. Acest lucru este dovada studiilor de calitate. În același timp, tinerii participă activ la manifestațiile organizate în bibliotecile din țară, iar numărul iubitorilor de carte este în creștere.

Ce planuri de dezvoltare și de promovare a evenimentelor culturale are direcția de resort din cadrul Primăriei Chișinău aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Eveniment științific major: Geneticieni din lumea întreagă au venit la Chișinău
Cum protejăm patrimoniul cultural-istoric al Chișinăului
Tagurile:
eveniment, manifestații, organizatori, cultură, buget, Primăria Chişinău, Stela Mitriuc, chișinău, Chisinau, Chișinău


Știrile Zilei