01:38 27 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.09
  • UAH0.73

Mergi la plajă sau piscină? Vezi cu ce boli te poți infecta

Interviu
Sa primesc un link scurt
17410

În perioada caniculară zonele de agrement sunt luate cu asalt de către oameni. Pe lângă faptul că sunt locuri de relaxare, acestea pot fi şi surse generoase de infecții. Piscinele și plajele suprapopulate comportă riscuri sporite de răspândire a bacteriilor, la fel ca și riscurile contactării unor boli.

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", directorul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, Ludmila Bârca, a enumerat care pot fi infecțiile contactate din apa piscinelor și ștrandurilor și ce măsuri trebuie întreprinse pentru a preveni riscul de pătrundere ale agenților patogeni în organism. Potrivit doctorului, cele mai frecvente boli contractate din apa bazinelor acvatice sunt: gastroenterite (diareea); dermatite (infecţii ale pielii); otite (infecţii ale urechii); conjunctivite (infecţii ale ochilor) și infecţii respiratorii.

Totodată, doctorul a enumerat un șir de măsuri care pot fi luate în timp util, pentru a reduce riscul protejează de infectarea a organismului cu diverse boli luate din apă.

"În primul rând, pentru a preveni infectarea alegeți o piscină autorizată. În același timp, produsele alimentare consumate în timpul odihnei trebuie să fie spălate, iar mâinile trebuie să fie curate. După contactul cu apa din ștrand și bazin neapărat trebuie de făcut un duș. Acestea sunt regulile elementare care trebuie respectate", a relatat Ludmila Bârca.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Șocant: Dianna Rotaru, topless pe plajă, între iubitul ei și un monstru
Cât de îmbrăcate/dezbrăcate erau femeile la plajă acum aproape 100 de ani - FOTO
Tagurile:
bazin, infecții, infectare, boli, plajă, odihnă, Ludmila Bîrca, Chișinău


Știrile Zilei