01:56 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Nicolae Ciobanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

Care este semnificația sărutului: Iată ce spune un preot ortodox

Interviu
Sa primesc un link scurt
21810

Ziua Internațională a Sărutului se celebrează anual la data de 6 iulie. Sărutul are semnificații diferite și poate fi asociat cu dragostea, afecțiunea, pasiunea, respectul, compasiunea sau prietenia.

Consilierul Cultural al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, părintele Nicolae Ciobanu, a explicat pentru studioul radio "Sputnik Moldova" cum este perceput sărutul de către Biserica Creștină și ce semnificație are primul sărut al tinerilor după slujba Sfintei Cununii.

"Ziua Internațională a Sărutului este o sărbătoare care motivează oamenii la un comportament frumos față de persoana dragă. Atunci când doi oameni credincioși se întâlnesc, ei obișnuiesc să se sărute frățește pe obraz în semn de respect. La fel este și în cazul preoților care își strâng mâna și își dau un sărut frățesc unul altuia în semn de respect. Sunt oameni care, intrând în biserică, sărută toate icoanele în semn de smerenie și venerare a lucrurilor sfinte. Credinciosul cere binecuvântare de la preot sărutându-i mâna, iar prin acest gest el sărută harul Duhului Sfânt. Primul sărut al mirilor în timpul slujbei Sfintei Cununii este un semn al dragostei care trebuie să predomine pe tot parcursul vieții de familie. O familie trainică își petrece copiii la școală oferindu-le un sărut", a relatat preotul.

Totodată, părintele Nicolae Ciobanu îndeamnă oamenii să nu-și manifeste sentimentele și afecțiunea în locuri publice. Sărutul trebuie păstrat pentru intimitatea căminului familiar.

Mai multe detalii la acest subiect puteți audia în fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș 

Tematic

Ce-i așteaptă pe turnători: Părintele Calistrat, despre omul limbut
Remedii duhovnicești pentru familiile infertile
E obligatoriu să ai naşi de cununie?
Tagurile:
părinte, Sărut, Duhul Sfânt, familie, cununie, biserică, Nicolae Ciobanu, Chișinău


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei