18:35 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72

Noi reguli de admitere în universitățile din Republica Moldova

Interviu
Sa primesc un link scurt
380 0 0

Șefa direcției Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Nadejda Velișco, despre noile reguli de admitere în universități.

Noi reguli de admitere în universitățile din Republica Moldova. În acest an, instituțiile de învățământ superior au mână liberă la stabilirea perioadei de admitere. Mai mult, susținătorii examenului de bacalaureat vor avea posibilitatea să depună actele la mai multe universități concomitent. Precizările au fost făcute pentru radio Sputnik Moldova de către șefa direcției Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Nadejda Velișco.

„În acest an, am dat posibilitatea candidaţilor de a depune actele la mai multe specialități și la mai multe universități, pentru a obține un loc bugetar. Toată lumea trebuie să ştie că diplomele obținute la universitățile din țara noastră sunt recunoscute în toată Europa şi în toată lumea", a declarat șefa direcției Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Nadejda Velișco, pentru Radio Sputnik Moldova.

Potrivit Nadejdei Velișco, numărul studenților s-a micșorat considerabil în ultiii ani. Astfel, dacă în 2012 în universitățile din țară își făceau studiile 100 de mii de studenți, anul trecut erau înregistrați doar 65 de mii.

Autor: Silvia Zavadovschi

Tematic

Cu aproape 50 mai puține: Ce localități au rămas fără instituții de învățământ
Cum ajung oameni incompetenți în sistemul de învățământ
Tagurile:
admitere 2018, studenti, universități, reguli, admitere, profesori


Știrile Zilei