16:38 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Lilia Maximenco
© Sputnik / Miroslav Rotari

Conflictele școlare dintre părinte și profesor - cauze și soluții

Interviu
Sa primesc un link scurt
14710

În psihologia generală conflictul este considerat orice ciocnire de necesităţi, interese, gânduri, sentimente, modele de conduită care sunt direcţionate opus. Conflictul este o modalitate neconstructivă de exteriorizare a emoţiilor negative acumulate.

Șeful adjunct al Centrului psiho-socio-pedagogic din Chișinău, Lilia Maximenco, a explicat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" cauzele apariției conflictelor dintre profesori și părinți și a venit cu sfaturi de soluționare a acestor dispute.

Potrivit Liliei Maximenco, nu întotdeauna copiii sunt cauza declanșării acestor neânțelegeri. Există împrejurări în care nu există obiectul conflictului, dar sunt exagerări și reacții greșite din partea părților implicate.

Şeful adjunct al Centrului psiho-socio-pedagogic din Chișinău menționează că "vina într-un conflict apărut o poartă ambele părți. Părinții nu reacționează adecvat sau exagerează în unele situații. Pe de altă parte, cadrele didactice trebuie să posede toate instrumentele pedagogice necesare pentru a soluționa problemele apărute. Profesorii au cunoștințe mai vaste în psihopedagogie și trebuie să cunoască cum să faciliteze o comunicare și cum să colaboreze cu părinții. Pedagogul asigură bunăstarea elevului pe parcursul studiilor", relatează Lilia Maximenco.

Totodată, șeful adjunct al Centrului psiho-socio-pedagogic din Chișinău afirmă că  situațiile de conflict au un impact negativ asupra stării psiho-emoționale și asupra personalității copiilor.

Mai multe detalii aflați în fișierul audio atașat mai sus.

Autor: Cristina Baș

Tematic

Profesor: Toți elevii din Republica Moldova trebuie să poarte uniforma școlară
Munca de profesor a devenit o luptă continuă pentru apărarea demnității
Tagurile:
psihopedagogie, părinte, pedagog, Emoții, conflict, elev, Lilia Maximenco, Chișinău


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei